2012. május 3., csütörtök

Hullámos-karamelles krémes

Ezzel a süteménnyel szeretnék részt venni a Süss! Alkoss! Díszíts! játék 5. fordulójában, melyet Tücsökbogár hirdetett meg. A recept a Nők Lapja Caféról származik, Lenka nevű fórumozótól.
 
Hozzávalók:
 
Krém:
30 dkg kristálycukor
1,5 dl víz
5 dl tej
2 csomag vaníliapuding
2 tojás sárgája
25 dkg margarin
 
A kristálycukrot megpirítjuk, felöntjük a forró vízzel és addig forraljuk (kevergetve), amíg a karamell teljesen feloldódik a vízben. Ekkor hozzáöntünk 5 dl tejet, amiben a vaníliapudingot és a 2 tojás sárgáját jól elkevertünk. Sűrűre főzzük és kihűtjük (néhányszor megkeverjük), majd a margarinnal habosra keverjük.

Tészta:
2,5 dl víz
12,5 dkg margarin
15 dkg liszt
6 tojás
csipetnyi só

A vizet, a margarint és a sót felforraljuk, majd beleöntjük a lisztet és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ekkor levesszük a tűzről, langyosra hűtjük, és robotgéppel egyenként belekeverünk 6 egész tojást. Olajjal kikent tepsiben 2 lapot sütünk belőle. (Nem kell megijedni, a tészta elég vékonynak, kevésnek  fog tűnni, de sütés közben felpúposodik. Kanállal kenjük szét.)

Összeállítás:
Az egyik kihűlt lapra rákenjük a krémet. 3 dl tejszínt habbá verünk, rákenjük a krémre és befedjük a másik lappal. Olvasztott csokival megcsurgatjuk. Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.



6 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen, hogy részt vettél a játékban!

    Ez a süti mennyei lehet!

    VálaszTörlés
  2. Karamell és krémes? Máris levett a lábamról! Ennivaló:-)

    VálaszTörlés
  3. Fantasztikusan finom lehet!! Odavagyok érte, gratulálok! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon különleges, érdekes recpet szép kivitelezéssel! :-) Visszatérek még nézelődni! :-)

    VálaszTörlés