Hozzávalók:
Tészta:
12 evőkanál porcukor
12 evőkanál étolaj
12 evőkanál paradicsomlé
1 csomag szalalkáli
kb. 50-55 dkg liszt
Krém:
7 dl tej
5 evőkanál búzadara
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 citrom leve
baracklekvár, étcsokoládé
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 lapot sütünk belőle.
A krémhez a tejet a búzadarával sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral és a citromlével habosra keverjük, majd a búzadarás krémhez adjuk.
Az első lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a második lapot, erre baracklekvárt kenünk. Következik a harmadik lap, amit megkenünk a maradék krémmel, és befedjük a negyedik lappal. A tetejét csokimázzal vonjuk be.
Recept: innen.
Hallottam már paradicsomos sütiről, de még nem ettem...Nagyon gusztán néz ki!
VálaszTörlés