Nagypénteken ettük ezt a túrógombócot, Buday Péter szerint a "titok" az arányokban rejlik.
Hozzávalók:
50 dkg túró
8 dkg búzadara
2 kisebb tojás
csipetnyi só
A bundázáshoz: pörkölt, darált mogyoró
Összeállítjuk a masszát, és legalább fél órára hűtőbe tesszük. Vizet forralunk, és kb. 10 perc alatt készre főzzük a gombócokat. Kiszedjük a vízből, majd a darált mogyoróba hempergetjük.
Csokoládészósz: szintén Buday Péter instrukciói alapján.
Étcsokoládét és vajat olvasztunk vízgőz felett, amikor felolvadt, kakaóport keverünk hozzá. Tejjel felöntjük, és besűrítjük. (A tej mennyiségével tudjuk szabályozni a szósz sűrűségét.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése