Hozzávalók:
360 g liszt
34 g porcukor
34 g vaj
2 tojássárgája
20 g élesztő
4 g só
165 ml langyos tej
(házi) vaníliakivonat ízlés szerint
a kenéshez: 1 tojás
A hozzávalókat kenyérsütőgép segítségével tésztává dagasztjuk. Kb. 20 percig hagyjuk kelni, majd átgyúrjuk, és újabb 20 percig pihentetjük. Hat részre osztjuk, és mindegyikből hosszú hengereket sodrunk, ügyelve arra, hogy a szálak a végük felé elvékonyodjanak. Összefonjuk, egy tojással lekenjük, majd 35 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 20 percre. Miután kivettük, hagyjuk hogy megszáradjon rajta a tojás, majd ismét lekenjük, és megvárjuk amíg a tojás megszárad. 200 fokos előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!
Gyönyörű ez a kalács!!!!Elviszem a receptet!
VálaszTörlés