egy egész csirke csontos részei
2 db sárgarépa
2 db petrezselyem
1 vöröshagyma
20 dkg zöldborsó
A galuskához:
1 tojás
búzadara
A csirke csontos részeit feldaraboljuk, a répát és a petrezselymet megtisztítjuk és apróra vágjuk. Kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát, beletesszük a csirkehúst, a zöldségeket, sóval és borssal ízesítjük. Felöntjük vízzel, majd puhára főzzük.
Közben a tojást annyi búzadarával kikeverjük, hogy szaggatható, galuska sűrűségű masszát kapjunk. A levesbe szaggatjuk és megfőzzük, végül petrezselyemzöldet teszünk a levesbe és tálaljuk.
Ez nem becsinált leves, ez csirkehúsleves!A becsinált leves kicsit másképp készül és kicsit másképp néz ki!
VálaszTörlés+ babérlevél + habarás (esetleg pici tárkony). És kész a becsinált leves!
VálaszTörlésAz nem petrezselyem, hanem petrezselyemgyökér! Máksképen fehérrépa, és a föld alatt terem. A petrezselyem zöld, és a föld felett nő!
VálaszTörlés