2016. július 23., szombat

Cukkinis-csokoládés muffin

Nagyon szeretem belecsempészni a cukkinit különböző süteményekbe, szerintem ez is egy olyan zöldség, amely a levestől kezdve a főételeken át az édességekig számtalan módon variálható. Éppen ezért vagyok megdöbbenve, ha valakitől azt hallom, hogy ő a cukkinit csak rántva készíti...
Úgyhogy mindenkit arra buzdítok: bátran próbálja ki ezt a csokis-mandulás cukkinis muffint!

Hozzávalók:
20 dkg cukkini
10 dkg barna cukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 nagy tojás
csipet só
15 dkg liszt
1 púpozott teáskanál sütőpor
1 marék mandula
5 dkg durvára vágott étcsokoládé
1 dl olaj

Nagy lyukú reszelőn lereszeljük a cukkinit. Összekeverjük a cukrot, a kakaóport, a sót, a lisztet, a sütőport, az aprított mandulát és a csokoládét. Hozzáadjuk a tojásokat és az olajat. Beleforgatjuk a cukkinit. Papírral béleljük a muffinsütő tepsit, és belekanalazzuk a tésztát. 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt sül készre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése