2016. július 6., szerda

Ribizlis sütemény

A "Mimi francia konyhája" című műsorban láttam a Tv Paprikán ezt a süteményt, a pihe-puha mandulaízű kevert tésztában, két rétegben bújnak meg a fanyar ribizliszemek. 

Hozzávalók:
3 tojás
400 g cukor
180 g vaj
240 g liszt
1 tk. só
1 tk. vaníliakivonat
1 tk. mandulakivonat
350 g ribizli

A puha vajat simára keverjük a cukorral, hozzáadjuk tojásokat, a sót, a vaníliakivonatot és a mandulakivonatot. Beleforgatjuk a lisztet, majd harmadát egy gyümölcskenyér formába simítjuk, rászórjuk a ribizli felét és befedjük a tészta egyharmad részével. (Azért nem forgatjuk bele a tésztába, hogy ne törjük össze.) Jöhet a ribizli másik fele, majd az utolsó tésztaréteget is rákanalazzuk. 180 fokos sütőben kb. 40-50 percig sütjük, végezzünk tűpróbát. Ha túlzottan pirulna, fedjük le egy papírral.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése