Hozzávalók:
A tésztához:
8 tojásfehérje
9 dkg porcukor
20 dkg pörkölt, darált mogyoró
17 dkg kandírozott narancshéj
4 dkg mazsola
3,5 dkg liszt
csipet só
A krémhez:
6 tojássárgája
6 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál liszt
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 evőkanál kakaópor
Az összeállításhoz: piskótatallér (ekkora mennyiséghez 35 db)
A kandírozott narancshéjat és a mazsolát rumba áztatjuk, majd aprítógéppel összevágjuk.
A tészta elkészítése: a tojásfehérjét a cukorral és a sóval kemény habbá verjük, majd a többi hozzávalót is óvatosan elkeverjük benne. Sütőpapírral bélelt nagy méretű tepsibe (az enyém 30x39 cm-es) simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk. (Nekem kb. 30x20 cm-es lett egy-egy piskótalap.)
A krém elkészítése: a tojássárgáját, a pudingport és a lisztet egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, a tojássárgás masszához öntjük és folyamatos keverés mellett besűrítjük. A margarint habosra keverjük a porckorral, és a kihűlt krémhez adjuk. A krém egyharmadát kivesszük, és beledolgozunk 1 evőkanál kakaóport.
Összeállítás: a világos krém felét rákenjük az alsó piskótalapra, erre a tejbe mártott piskótatallérok kerülnek. Rákenjük a kakaós krémet és ráhelyezzük a második piskótalapot. A tetejét a maradék világos krémmel lekenjük, végül darált mogyoróval és reszelt csokoládéval díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnapra megpuhul és könnyen szeletelhető.
Vajon finomabb, mint a répa? :) |
Csodás süti!
VálaszTörlésBár a répa egészségesebb, de inkább egy szelet sütit kérnék a nyuszi helyében:-)