2012. április 18., szerda

Zellerkrémleves baconchips-szel

A minap Biankánál "jártam", és ezek után már nem volt kérdéses, hogy mi lesz a fagyasztóban kallódó zeller sorsa.

Az eredeti recept itt olvasható, én imitt-amott változtattam rajta.

Hozzávalók:
1 db zeller
1 db burgonya 
1 db vöröshagyma
bors
szerecsendió
húsalaplé vagy húsleveskocka
1 pohár joghurt
bacon

A hagymát üvegesre pirítjuk egy kis olajon, hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott zellert és burgonyát, majd átforgatjuk. Felöntjük annyi vízzel (ez esetben beledobjuk a leveskockát is) vagy húsalaplével, amennyi épp csak ellepi, majd puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a joghurtot, végül forralunk rajta egyet. Közben vékony csíkokra vágjuk a bacont, ropogósra sütjük, és tálaláskor a leves tetejére szórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése