Az eredeti recept itt olvasható, én imitt-amott változtattam rajta.
Hozzávalók:
1
db zeller
1 db burgonya
1 db vöröshagyma
só
bors
szerecsendió
húsalaplé vagy húsleveskocka
1 pohár joghurt
bacon
A
hagymát üvegesre pirítjuk egy kis olajon, hozzáadjuk a kisebb
kockákra vágott zellert és burgonyát, majd átforgatjuk. Felöntjük annyi vízzel (ez esetben beledobjuk a leveskockát is) vagy húsalaplével, amennyi épp csak ellepi, majd puhára főzzük.
Botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a joghurtot, végül forralunk rajta egyet. Közben vékony csíkokra vágjuk a bacont, ropogósra sütjük, és tálaláskor a leves tetejére szórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése