2012. május 20., vasárnap

Tejfölös rúd

A receptet Margit blogján találtam sajtos rúd (győri) néven, de egy picikét módosítottam rajta.  

Hozzávalók: 
60 dkg liszt
19 dkg zsír
1 tojás
5 dkg élesztő
1 kis kávéskanál só
1db (2 dl-es) tejföl
+ 1 tojás a kenéshez

A hozzávalókból kenyérsütőgépben tésztát dagasztunk, és duplájára kelesztjük. Miután megkelt, kisodorjuk és hajtogatjuk. 20 percig pihentetjük, még egyszer hajtogatjuk, majd újabb 20 perc pihentetés után fél cm vastagra sodorjuk, a tetejét megkenjük felvert tojással, és csíkokat vágunk belőle. Ízlés szerint díszíthetjük sajttal, szezámmaggal, lenmaggal, köménymaggal stb. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

4 megjegyzés: