A receptet Margit blogján találtam sajtos rúd (győri) néven, de egy picikét módosítottam rajta.
Hozzávalók:
60 dkg liszt
19 dkg zsír
1 tojás
5 dkg élesztő
1 kis kávéskanál só
1db (2 dl-es) tejföl
+ 1 tojás a kenéshez
A hozzávalókból kenyérsütőgépben tésztát dagasztunk, és duplájára kelesztjük. Miután megkelt, kisodorjuk és hajtogatjuk. 20 percig pihentetjük, még egyszer hajtogatjuk, majd újabb 20 perc pihentetés után fél cm vastagra sodorjuk, a tetejét megkenjük felvert tojással, és csíkokat vágunk belőle. Ízlés szerint díszíthetjük sajttal, szezámmaggal, lenmaggal, köménymaggal stb. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Pompás rágcsálnivaló :-)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki:)
VálaszTörlésTökéletesen néznek ki! :) Nagyon kívánatosak a fotón... megkóstolnám, nagyon! :P
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :)
VálaszTörlés