2014. október 31., péntek

Csokoládés kekszrúd

Hozzávalók:
8 dkg étcsokoládé
1 teáskanál holland kakaópor
7 dkg vaj
5 dkg dió
5 dkg aszalt szilva (vagy meggy, sárgabarack, mazsola, datolya)
12 dkg vajas vagy omlós keksz (nálam Petit Beurre)
2 evőkanál rum

A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, belekeverjük a kakaóport és hagyjuk langyosra hűlni. A diót durvára aprítjuk és száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk. Az aszalt szilvát kisebb darabokra vágjuk, a keksz felét apróra törjük, a másik felét pedig morzsásra. A száraz hozzávalókat összekeverjük a vajas csokoládéval és a rummal. Rúd alakúra formázzuk, és folpackba csavarva hűtőszekrénybe tesszük. Végül porcukorban meghempergetjük. (Ez nálam sajnos elmaradt.)
Házisáfrány receptje.


2 megjegyzés:

  1. Jaj, de régen ettem ilyet! Az egyik kolléganőm szokta készíteni, imádom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon szeretem ezeket a sütés nélküli édességeket, mert nem csak finomak, hanem gyorsan elkészíthetőek! :)

      Törlés