Hozzávalók
15 dkg apró (finomra tört) zabpehely
10 dkg finomliszt
3 dkg szezámmag
1 ek. kakukkfű (az eredeti receptben rozmaring)
1 kk. só
1 kk. frissen őrölt bors
1 tk. szárított élesztő
10 dkg víz
5 dkg olívaolaj
Az összes száraz hozzávalót összekeverjük. Hozzáöntjük a vizet és az olajat, de a vizet érdemes lassabban adagolni, hátha kevesebb is elég. Ha viszont nem állna össze a tészta, akkor adjunk hozzá még vizet. Összegyúrjuk és 1 órán át pihentetjük. Pár mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, és pizzavágóval szögletes alakúra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk és előmelegített sütőben (180 fok) kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése