Töltött paprika hidegen? Igen! Minél több színű paprikából készítjük, annál dekoratívabb lesz, hidegtálon is jól mutat.
Hozzávalók:
25 dkg vajHozzávalók:
20 dkg krémsajt
25 dkg sonka
4 főtt tojás
1 csapott evőkanál mustár
só, őrölt bors ízlés szerint
kb. 10-15 paprika, mérettől függően
A vajat és a sajtot egy mixerrel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott szalámit. A tojásokat nagylyukú reszelőn belereszeljük, ízesítjük sóval, borssal és mustárral. 2-3 paprikát is apró kockára vágunk, ezt is hozzáadjuk. A paprikák száras végét levágjuk, a magházat kiszedjük és megtöltjük ezzel a töltelékkel. Pár órára hűtőbe rakjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
(Csak a klasszikus teavaj jó hozzá, a margarin nem, mert az túl puha, és akkor nem lehet szeletelni.)
Recept: innen.
Recept: innen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése