Hozzávalók (20 cm-es formához):
A tésztához:
10 dkg étcsokoládé
30 dkg sütőtökpüré
15 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 teáskanál vaníliakivonat
2 tojás
1,5 dl étolaj
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál fahéj
A krémhez:
25 dkg mascarpone
porcukor
2,5 dl tejszín
kevés vaníliakivonat
A tetejére:
olvasztott csokoládé
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk kihűlni, közben többször keverjük át.
A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, ízlés szerint fahéjjal és egy csipet sóval keverjük össze.
Az egész tojásokat keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral,
majd keverjük hozzá az olvasztott csokoládét és a sütőtökpürét. Ezután
szitáljuk a masszához a lisztes keveréket, és keverjük alaposan össze,
majd egy sütőpapírral kibélelt 20 cm-es tortaformába osszuk el egyenlően a masszát. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. A sütőből kivéve hagyjuk a megsült tésztát pár percig a formákban, majd a formákból kivéve tegyük rácsra és hűtsük ki egészen.
A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliakivonattal. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés krémhez.
A tésztát vágjuk két lapra, az egyik tortalapot helyezzük rá egy tortatálra, majd kenjük meg a krémmel. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, és kenjük rá a maradék krémet. Ezután helyezzük be a hűtőbe legalább 1 órára, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek. A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd vegyük ki a hűtőből a tortát, és csorgassuk rá a tetejére, a csokoládé pár perc alatt megdermed a hideg torta tetején. Tálaláskor éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel a tortát.
A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliakivonattal. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés krémhez.
A tésztát vágjuk két lapra, az egyik tortalapot helyezzük rá egy tortatálra, majd kenjük meg a krémmel. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, és kenjük rá a maradék krémet. Ezután helyezzük be a hűtőbe legalább 1 órára, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek. A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd vegyük ki a hűtőből a tortát, és csorgassuk rá a tetejére, a csokoládé pár perc alatt megdermed a hideg torta tetején. Tálaláskor éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel a tortát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése