2014. november 3., hétfő

Sacher torta (paleo) - Blogkóstoló, 19. forduló

Fűszermánia sorsolásának köszönhetően a Blogkóstoló játék alkalmából most Pitelány receptjei között böngészhettem. A sok-sok egészséges finomság között ez a torta tetszett meg leginkább, mely eredetileg Pocak Pannánál olvasható. 


A tésztához:
8 dkg méz
4 dkg kakaópor
5 dkg kókuszolaj
15 dkg mandula/mandulaliszt
1/2 tk szódabikarbóna
3 tojás
vaníliakivonat
10 dkg sárgabarack 

A sárgabarack püréhez/"lekvárhoz":
20 dkg sárgabarack (maggal)

A "paleos csoki" mázhoz:
5 dkg kakaó
5 dkg kókuszolaj
4 dkg méz



A tésztához a mandulát finomra daráljuk egy aprítógépben. Egy edényben alaposan összekeverjük kézi habverővel a tojásokat, mézet, kakaóport, kókusz olajat, a vanília rúd kikapart belsejét és a 2 kimagozott, leturmixolt sárgabarackot. Amikor összeállt, hozzáadjuk a mandulát és a szódabikarbónát. 18 cm-es tortaformába öntjük és 175°C-on 25 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A "lekvárhoz" a sárgabarackokat megmossuk, magozzuk, majd összeturmixoljuk. A kihűlt tortát kettévágjuk, és megkenjük a pürével. (Ha nagyon híg lenne, a barackpépet elkeverjük egy kevés útifű maghéjjal és alacsony hőfokon, állandóan kevergetve sűrűbbre főzzük.)
A "paleo csoki" mázhoz összekeverjük a hozzávalókat egy kisebb bögrében, majd a torta tetejére öntjük és rusztikusra igazítjuk.

1 megjegyzés: