A tésztához:
6 tojás
6 evőkanál porcukor
6 evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
2 csomag tejszínízű pudingpor
6 dl tej
15 dkg porcukor
25 dkg vaj
15 dkg étcsokoládé
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral
elkevert lisztet. Egy 22 × 30 cm-es tepsit kibélelünk
sütőpapírral, majd a piskótamasszát 3 részben megsütjük, tehát 3 részre
osztjuk és külön-külön megsütjük. A kihűlt piskótát hosszában elvágjuk,
így lesz 6 csík lapunk.
A krémhez a pudingporokat a cukorral, a tejjel simára keverjük és
sűrűre felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A kihabosított margarinnal
összekeverjük a pudingot és a piskótacsíkokat egymás után megtöltjük.
Olvasztott csokival meglocsoljuk mindegyik sort. A sütemény oldalát és
tetejét is lekenjük a krémmel, végül olvasztott csokival díszítjük.
Nagyon guszta! :)
VálaszTörlésKedves vagy, köszönöm! :)
TörlésNagyon tetszik :))
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! Vittem is a receptet! :)
VálaszTörlés