2014. november 23., vasárnap

Vienetta szelet

Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
6 evőkanál porcukor
6 evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor

A krémhez:
2 csomag tejszínízű pudingpor
6 dl tej
15 dkg porcukor
25 dkg vaj
15 dkg étcsokoládé

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy 22 × 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a piskótamasszát 3 részben megsütjük, tehát 3 részre osztjuk és külön-külön megsütjük. A kihűlt piskótát hosszában elvágjuk, így lesz 6 csík lapunk.
A krémhez a pudingporokat a cukorral, a tejjel simára keverjük és sűrűre felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A kihabosított margarinnal összekeverjük a pudingot és a piskótacsíkokat egymás után megtöltjük. Olvasztott csokival meglocsoljuk mindegyik sort. A sütemény oldalát és tetejét is lekenjük a krémmel, végül olvasztott csokival díszítjük.  



4 megjegyzés: