2014. november 20., csütörtök

Karamellás brownie

Gombhoz a kabátot... találtam egy tubus sűrített tejet, amit sürgősen fel kellett használni, és hála Sütidoboznak, ennél jobb helyre nem is kerülhetett volna.:) 

Hozzávalók:
12 dkg étcsoki
12 dkg vaj
2 tojás
5 dkg cukor
7 dkg liszt
1 ek. holland kakaópor
csipet só
A karamellhez:
1 tubus cukrozott sűrített tej (15 dkg)
1,5 dkg vaj

A karamellhez egy teflon serpenyőben a vajat és a sűrített tejet összemelegítjük, majd közepes lángon kevergetés nélkül hagyjuk forrdogálni, amíg sűrű, aranybarna karamellt nem kapunk. 
A csokit apróra vágjuk és vízgőz felett összeolvasztjuk a vajjal, majd megvárjuk hogy langyosra hűljön. Közben összekeverjük a kakaóport, a lisztet és a sót. A csokis masszát simára keverjük a két tojással, majd hozzáadjuk a kakaós lisztet. A masszát egy vajjal kikent, kisebb formába öntjük (amit én használtam, az 23 x 16 cm-es), a karamellt rákanalazzuk és egy fakanál nyelével márványosra keverjük. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.


sütés előtt

1 megjegyzés:

  1. Elkészítettem egy kis változtatással, a családom imádta! :) Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés