2013. augusztus 2., péntek

Hortobágyi rétes - VKF. 58. forduló

Ebben a hőségben ki ne vágyna strandra, vízpartra? A fürdőzés után viszont együnk is, íme egy könnyen csomagolható, kézben elvihető "strandkaja" a VKF! aktuális fordulójára.

Hozzávalók (2 rúdhoz):
1 csomag hatlapos rétestészta
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál zsír
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1-1 evőkanál pirosarany és gulyáskrém
30 dkg darált csirkehús
2 dl tejföl

Az összeállításhoz: olaj és zsemlemorzsa.

A hagymákat apró kockákra vágjuk és a zsíron pár perc alatt megfonnyasztjuk. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük őrölt paprikával, hozzáadjuk a pirosaranyat, a gulyáskrémet és a darált húst. Visszatesszük a tűzre, és lefedve összepároljuk. Ha elkészült, hozzákeverjük a tejfölt és kevés zsemlemorzsát.
1-1 réteslapot nedves konyharuhára teszünk, kenőecsettel vékonyan megolajozzuk, majd ráterítünk még 2 lapot, amiket szintén megkenünk az olajjal. A lapokat zsemlemorzsával meghintjük, rákenjük a tölteléket, és felcsavarjuk. Tepsire helyezzük a két rudat, vékonyan megkenjük olajjal és kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Forrás: Stahl Judit - Gyors szárnyas ételek


Íme a képzeletbeli bisztróm, pontosabban a kilátás a bisztrómból. Szeretettel várok mindenkit!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése