Egyszerű és nagyszerű, pihe-puha tészta, amelybe belesüppednek a fanyar meggyek... Gyorsan elkészíthető, és még gyorsabban elfogyasztható.:)
Hozzávalók:
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
4 tojás
18 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
meggy (én házi magozott meggybefőttet használtam)
A vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és simára kavarjuk a vajas-cukros masszával. Végül óvatosan belekeverjük a tojások keményre vert habját, és kivajazott tepsibe (kb. 30 x 20 cm-es) simítjuk a tésztát. A tetejére kimagozott meggyet rakunk, közepes hőfokon sütjük.
A receptet a Váncza-finomságok között találtam.
Nagyon szép lett viszem is a recept mellé a linkkel együtt:))
VálaszTörlésnagyon jól néz ki
VálaszTörlés