2013. augusztus 17., szombat

Kakaós cukkinis sütemény

Rengeteg cukkini terem a kertben, és minden évben sütök belőle süteményt is. Sajnos többször is előfordult hogy nem sikerült, belül sületlen maradt a tészta, de ez a recept tökéletes! A cukkinit nem lehet érezni benne, viszont a nedvessége kellően puhává teszi a sütit.

Hozzávalók:
4 tojás
1/2 csomag sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
25 dkg kristálycukor
40 dkg durvára reszelt cukkini (tisztítva mérve)
31 dkg liszt
4 dkg kakaópor
10 dkg darált dió
2 dl olaj
egy kávéskanál fahéj
késhegynyi őrölt szegfűszeg

A lisztet elkeverjük a kakaóval, a dióval, a sütőporral, a szódabikarbónával és a fűszerekkel. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, csipetnyi sóval és a vaníliakivonattal, majd hozzáadjuk az olajat. Beletesszük a lisztes keveréket, a cukkinit kinyomkodjuk, és a masszához keverjük. Kivajazott tepsibe öntjük, és 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Kihűlés után szeleteljük.

Recept: innen.

2 megjegyzés:

  1. en ezt a receptet mar reg ismerem , de sokkal finomabb ha meg melegeben a tetejet barack lekvarral le kenik es csokolade bevonattal lesimitjak , es meg akkor fel kell szeletelni mert ha meg dermed mar kesö

    VálaszTörlés