A tésztához (22 cm átmérőjű laphoz):
15 dkg cukor + 6 dkg a habba
20 dkg liszt
6 dkg őrölt mogyoró
1,15 dl tej
1,15 dl olaj
3 tojás
3/4 csomag sütőpor
Kiskukta instrukcióinak megfelelően tortalapot sütünk, amelyet hűlés után háromfelé vágunk.
A krémhez (PiciJuci receptje volt a kiindulópont):
másfél csomag karamell puding
5 dl tej
22 dkg cukor
6 dl tejszín
A cukorból sötét színű karamellt készítünk, majd felöntjük 4
dl tejjel. Ne ijedjünk meg, a karamell a hideg tejtől megkeményedik, de
szép lassan hagyjuk felolvadni. A pudingot keverjük simára a maradék
tejjel, és a felforralt karamellás tejhez adjuk, majd sűrűre főzzük. Verjük fel a tejszínt keményre és keverjük a kihűlt karamelles krémhez.
A tortalapokat megtöltjük a krémmel, a torta külsejét is bevonjuk, végül habzsák segítségével rózsákat nyomunk a tetejére, és őrölt mogyoróval díszítjük.
Nem csoda hogy a kedvenced lett, gyönyörű! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen!:)
VálaszTörlés