2013. augusztus 11., vasárnap

Diós-karamelles ostya

Dió- és karamellimádóknak kötelező, azoknak pedig akik a nagy melegben édességre vágynak, ám ódzkodnak a sütő bekapcsolásától, választható darab. Igaz, a krémet főzni kell, de ennyi áldozatot megér a süti.:)

Hozzávalók:
10 dkg cukor
10 dkg vaj
10 dkg darált dió
20 dkg cukrozott sűrített tej
ostyalap

A cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a vajat és a sűrített tejet. Addig keverjük, amíg a krém be nem sűrűsödik. Hozzáadjuk a diót, és a tűzről levéve kihűtjük. Megkenjük a diós krémmel az ostyalapokat, és egymásra borítjuk őket. Nehezékkel lenyomatva pár óráig hűvös helyen pihentetjük, majd felvágva kínáljuk.

A receptet Tücsökbogárnál találtam.

3 megjegyzés:

  1. Hűha! Gyerekkoromban kóstoltam hasonlót, annak keleti csemege volt a neve, imádtam! Feltétlenül kipróbálós kategória! Guszta kis süti lett! :)

    VálaszTörlés
  2. Hol lehet kapni ilyen jópofa ostyát, nem is láttam még ilyet!!
    Marika

    VálaszTörlés
  3. Marika, sajnos nem tudok biztos lelőhelyet mondani. Eurós boltokban esetleg, ott szoktak lenni különböző tölthető kekszek, ostyalapok.

    VálaszTörlés