Dió- és karamellimádóknak kötelező, azoknak pedig akik a nagy melegben édességre vágynak, ám ódzkodnak a sütő bekapcsolásától, választható darab. Igaz, a krémet főzni kell, de ennyi áldozatot megér a süti.:)
Hozzávalók:
10 dkg cukor
10 dkg vaj
10 dkg darált dió
20 dkg cukrozott sűrített tej
ostyalap
A cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a
vajat és a sűrített tejet. Addig keverjük, amíg a krém be nem sűrűsödik.
Hozzáadjuk a diót, és a tűzről levéve kihűtjük. Megkenjük a
diós krémmel az ostyalapokat, és egymásra borítjuk őket. Nehezékkel
lenyomatva pár óráig hűvös helyen pihentetjük, majd felvágva kínáljuk.
A receptet Tücsökbogárnál találtam.
Hűha! Gyerekkoromban kóstoltam hasonlót, annak keleti csemege volt a neve, imádtam! Feltétlenül kipróbálós kategória! Guszta kis süti lett! :)
VálaszTörlésHol lehet kapni ilyen jópofa ostyát, nem is láttam még ilyet!!
VálaszTörlésMarika
Marika, sajnos nem tudok biztos lelőhelyet mondani. Eurós boltokban esetleg, ott szoktak lenni különböző tölthető kekszek, ostyalapok.
VálaszTörlés