Hozzávalók:
10 dkg liszt
10 dkg zabpehely
15 dkg sütőtökpüré
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 dl tejszín (nálam tej)
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál mézes fűszerkeverék
csipet só
1 db tojás
A tetejére: olvasztott étcsokoládé.
A lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót, és a mézes fűszerkeveréket összekeverjük. Az olvasztott vajat kihűtjük és simára keverjük a porcukorral, a tojással, és a tejszínnel, majd hozzákeverjük a sütőtökpürét. Ezután a száraz és a nedves keverékeket alaposan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanálnyi méretű adagokat halmozunk, és kb. 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Miután kihűltek, olvasztott csokoládéval bevonjuk a tetejüket.
Recept: Gizitől.
Nagyon guszták lettek a kekszek a csokoládéval bevonva, és biztosan nagyon finom volt így is. Legközelebb amikor újrasütöm én is csokoládéval fogom bevonni, nagyon jó ötlet. Köszönöm hogy belinkeltél!!
VálaszTörlésÉn köszönöm a receptet!
TörlésNekem meg a sütőtökös kifliből maradt püré. Valahogy csak kivarázsolok 15 dekát a fagyasztott kockából. :-))
VálaszTörlésMegnéztem a sütőtökös kiflidet, nagyon finom lehet! Kelt tésztába még nem csempésztem tököt, de ami késik, nem múlik!:)
Törlés