A tésztához (22 cm átmérőjű laphoz):
15 dkg cukor + 6 dkg a habba
24 dkg liszt
2 dkg kakaópor
1,15 dl tej
1,15 dl olaj
3 tojás
3/4 csomag sütőpor
Kakaós tortalapot készítünk Kiskukta alapreceptje szerint.
A krémhez:
4,5 dl tej
1 csomag vaníliás vagy tejszínízű pudingpor
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál őrölt kávé
A tejet összefőzzük a pudingporral, a margarint habosra keverjük a porcukorral. Amikor a puding kihűlt, összekeverjük a cukros margarinnal, majd kihabosítjuk. Kétfelé osztjuk, az egyikbe belekeverjük a kakaóport, a másikba a kávét.
A tortalapot 3 részre felvágjuk, az alsó részre kenjük a kakaós krém 2/3-át, rátesszük a második lapot, amelyre a kávés krémet kenjük. A harmadik lappal befedjük a tortát, majd a külsejét is bevonjuk a kakaós krémmel. Hűtőbe tesszük pár órára. A krémből habzsák segítségével mintát rajzolunk a torta szélére, majd 10 dkg csokoládét felolvasztunk és a torta közepére öntjük, óvatosan körbe-körbe mozgatva szétoszlatjuk rajta. Tálalásig hűtőben tartjuk.
Kiindulópont: capuccino torta.
Nagyon szép torta:)kávé rajongó vagyok, de persze a csokit is imádom, jó párosítás!
VálaszTörlésKávé és csoki?? Ide vele...! :)))
VálaszTörlés