Lajos Mari: 66 karácsonyi édesség című könyvében találtam a receptet. Ezekkel a finom, fűszeres kis puszedlikkel szeretnék
minden kedves olvasómnak boldog, békés karácsonyi ünnepeket
10 dkg cukrozott citromhéj
10 dkg cukrozott narancshéj
18 dkg darált mandula
18 dkg darált mogyoró
4 tojás
18 dkg porcukor
1/2 kávéskanál szegfűszeg
1/2 kávéskanál szerecsendió
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
kb. 50 db kerek ostyalap
A cukrozott citrom- és narancshéjat apróra daráljuk, a tojásokat habosra keverjük a porcukorral és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a fűszereket, a mandulát, a mogyorót, végül a cukrozott citrom- és narancshéjat, és alaposan összekeverjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, az ostyalapokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és a szegélyeket szabadon hagyva kiskanállal halmokat púpozunk a közepükre. Sütőbe tesszük, és kb. 15-20 percig sütjük. Csokoládéval is bevonhatjuk, de anélkül is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése