Csalóka az elnevezés, mert nincs benne méz és még csak nem is szív alakú... Viszont nagyon csokis, nagyon tömény, nagyon hízlaló, és nagyon gyorsan elkészíthető!:) Régebben többször sütöttem, és most ismét elkészítettem. Köszönet a receptért Evának!
Hozzávalók:
A tésztához:
2,5 dl rétesliszt
2,5 dl finomliszt
2,5 dl cukor
3 dl tej
10 evőkanál meggylekvár
(az eredeti receptben sárgabarack)
2 kávéskanál szódabikarbóna
2 kávéskanál fahéj
2 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
A töltelékhez:
20 dkg csokoládé
8 evőkanál meggylekvár (az eredeti receptben sárgabarack)
A tetejére:
10 dkg csokoládé
5 dkg margarin
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd a
felét vajazott-lisztezett tepsibe öntjük és 180 fokon addig sütjük, amíg a teteje meg nem sül.
Közben felolvasztjuk a 20 dkg csokit, belekeverjük a lekvárt, majd rákenjük a
tölteléket a megsült tésztára. A töltelékre öntjük a tészta másik felét, és
visszatesszük a sütőbe, amíg meg nem sül. Ha kihűlt, a tetejét csokimázzal bevonjuk: ehhez a margarint egy edényben felforrósítjuk
(akkor jó, ha már forr), ekkor levesszük a tűzről, és beledobjuk a csokikockákat,
madj kézi habverővel kevergetjük, amíg a csoki fel nem olvad. Ráöntjük a sütemény tetejére, és hagyjuk hogy megszilárduljon.
Nagyon érdekes recept:) Békés, meghitt ünnepeket kívánok Neked és a Családodnak:)
VálaszTörlésKöszönöm a jókívánságot, én is boldog karácsonyt kívánok az egész családnak!
Törlés