Hozzávalók 30 bonbon elkészítéséhez:
25-30 dkg étcsokoládé
Kókuszkrém:
5 dkg kókuszreszelék
5 dkg cukor
150 ml tejszín
1 kávéskanál vaníliakivonat/fél vaníliarúd kikapart magja
A kókuszt, a cukrot, a tejszínt és a vaníliakivonatot egy lábasban felmelegítjük és addig kavargatjuk, amíg be nem sűrűsödik. Ezután hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük.
(A bonbonkészítésről rengeteg információ található az interneten, ezért nem is írom le részletesen a csokiolvasztás folyamatát.)
A szilikon bonbonformát temperált étcsokoládéval kikenjük, majd hűtőbe tesszük. Dermedés után kiskanállal beleadagoljuk a kókuszkrémet, majd újra hűtőbe tesszük. Végül a talpakat is elkészítjük, és miután megszilárdult a csokoládé, óvatosan kifordítjuk a bonbonokat a formából.
Karamell bonbon
Hozzávalók 30 bonbon elkészítéséhez:
25-30 dkg étcsokoládé
Karamellkrém (Praliné Zsuzsitól):
Hozzávalók:
12,5 dkg cukor
125 ml tejszín
1 vaníliarúd
2 dkg vaj
3 dkg méz
csipet só
A cukorból karamellt készítünk, majd hozzáöntjük a tejszínt, és felolvasztjuk a hideg tejszíntől megkeményedett karamellt. Hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait, a vajat, a mézet, a csipet sót, és kavargatva sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
De imádnám:) Sajnos még nincs bonbon formám, de itt az ideje beszereznem.
VálaszTörlésCsak rajta! Így karácsony előtt (is) rá lehet szokni a bonbonozásra! :)) Ajándéknak is kitűnő.
TörlésNagyon jó, azt hiszem mindenki boldog lenne, ha karácsonykor házi készítésű bondonokat nassolhatna! Köszönöm, hogy játszottál!!! :) Boldog Adventet!
VálaszTörlés