Levesben főtt hús felhasználására kiváló alternatíva az alábbi recept.
Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
30 dkg BL 55 liszt
2 dl tej
1 dl víz
0,75 dl olaj
3 dkg élesztő
1 teáskanál só
A töltelékhez:
20 dkg főtt hús
fél tubus pizzakrém
10 dkg reszelt sajt
8 dkg vaj
só, bors
A hozzávalókból kenyérsütőgép segítségével tésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük, eközben a főtt húst ledaráljuk, összekeverjük a pizzakrémmel, a vajjal és a reszelt sajttal, végül sózzuk, borsozzuk. A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. Kb. 2 cm-es darabokra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. 20 perc kelesztés után előmelegített sütőbe tesszük és 175 fokon kb. 15-20 percig sütjük.
Hű de guszta:)Nagyon jó ötlet a főtt hús felhasználására.
VálaszTörlés