2012. december 12., szerda

Húsos csiga

Levesben főtt hús felhasználására kiváló alternatíva az alábbi recept.

Hozzávalók:

A tésztához:
15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
30 dkg BL 55 liszt
2 dl tej
1 dl víz
0,75 dl olaj
3 dkg élesztő
1 teáskanál só

A töltelékhez:
20 dkg főtt hús
fél tubus pizzakrém
10 dkg reszelt sajt
8 dkg vaj
só, bors

A hozzávalókból kenyérsütőgép segítségével tésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük, eközben a főtt húst ledaráljuk, összekeverjük a pizzakrémmel, a vajjal és a reszelt sajttal, végül sózzuk, borsozzuk. A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. Kb. 2 cm-es darabokra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. 20 perc kelesztés után előmelegített sütőbe tesszük és 175 fokon kb. 15-20 percig sütjük.

1 megjegyzés: