2015. július 9., csütörtök

Tejszínes gombamártás mángolddal

Egyik kedves kolleganőmtől kaptam ajándékba egy csokor mángoldot. Mivel most készítettem először, ezért jó barátunk, google segítségével kerestem hozzá receptet, íme: 

Hozzávalók:
50 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
egy  csokor mángold
3 dl főzőtejszín
só, bors

Az apró kockára vágott hagymát olajon megpároljuk, a megmosott és feldarabolt gombát hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, és öt percig pároljuk. Eközben megmossuk, lecsepegtetjük, csíkokra vágjuk a mángoldleveleket és a gombához adjuk. További öt-tíz perc alatt összepároljuk, felöntjük a tejszínnel, kicsit forraljuk, hogy besűrűsödjön. A tetejét megszórhatjuk aprított petrezselyemzölddel (ez nálam elmaradt), fogyaszthatjuk önmagában, de kitűnő körete lehet sült húsoknak is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése