Ígérem, ez ez utolsó epres recept.:) Az eperszószos gofrival együtt készült, a maradék eperből. Nagyon gyorsan összedobható édesség, eper helyett használhatunk málnát, áfonyát, meggyet, cseresznyét, ribizlit stb. De szezonon kívül, akár fagyasztott gyümölcsből is elkészíthető.
Hozzávalók:
15 dkg eper
2 ek. kristálycukor
25 dkg mascarpone
4 ek. tejszín
2 ek. porcukor
10 db zabkeksz
1 citrom
Az epret és a kristálycukrot egy hőálló tálban mikróba tesszük a legmagasabb fokozaton 1 percre. Ha kivettük, megkeverjük és hagyjuk kihűlni. A kekszet kézzel összemorzsoljuk és a poharak aljára adagoljuk. A mascarponét kikeverjük a tejszínnel, a porcukorral és a citrom levével. A krémet rákanalazzuk a kekszrétegre, végül meglocsoljuk a mártásos eperrel.
(Az eredeti receptben eper helyett áfonya szerepel, a BBC Good Food magazin 2012. augusztusi számában olvastam.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése