Hozzávalók:
20-25 dkg meggy
2 tojás
10 dkg kristálycukor
10 dkg margarin
2 dl főzőtejszín
25 dkg liszt
1 tk. sütőpor
3 ek. kakaópor
A meggyet megmossuk, kimagozzuk. A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat és a tejszínt. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a tojásos masszához. Végül beleforgatjuk a meggyszemeket és muffinpapírral bélelt muffin sütőformába adagoljuk. 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük, a formában hagyjuk hűlni 10 percig, majd rácsra kitesszük, amíg teljesen kihűlnek.
A recept a "Rama: sütik könnyedén" című kiadványból származik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése