2015. július 12., vasárnap

Joghurtos-gyümölcsös túródesszert

Hőségben ideális, hamar elkészíthető, frissítő desszert.

Hozzávalók:
25 dkg túró
1 nagy pohár joghurt
1 púpos evőkanál zselatin
cukor vagy édesítőszer ízlés szerint
1 citrom
csipetnyi fahéj
A töltelékhez: gyümölcs, amit szeretünk (nálam meggy és barack került bele)

A meggyet és a barackot megtisztítjuk, a barackot apróra vágjuk, a meggyet kimagozzuk. A túrót, a cukrot/édesítőt és a joghurtot összeturmixoljuk. A zselatint kevés vízben feloldjuk, megmelegítjük, majd hozzáöntjük a túrókrémhez és alaposan elkeverjük. A citrom levével és fahéjjal ízesítjük, belekeverjük a gyümölcsöket és egy formába simítjuk a masszát. Hűtőben egy éjszakát dermedni hagyjuk, majd óvatosan kiborítjuk és a gyümölccsel díszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése