2014. április 10., csütörtök

Lazac steak zöldsalátával

Janka a 2. blogszületésnapja alkalmából játékot hirdetett, a receptjei közül kellett kiválasztani és elkészíteni a legszimpatikusabbat. Nehéz volt a döntés, legszívesebben többet is megfőztem volna, de ami késik, nem múlik.:) Elsőként jöjjön egy könnyű halas étel

Hozzávalók:
fejenként egy szelet lazac steak
lime
durva tarka bors
pici só

bármilyen tetszés szerinti salátakeverék
retekcsíra
fehér balzsamecetkrém (nekem ilyen nem volt, helyette fehérborecetet használtam)
durva tarka bors
olívaolaj
lime

A lazacot enyhén sózzuk, szórjuk meg a durvára vágott tarka borssal, és nyomjuk rá a lime levét. A bőrükkel lefelé tegyük a serpenyőbe, 2-3 percig pirítsuk, hogy ropogós legyen, majd minden oldalát süssük rövid ideig. Fontos, hogy átsüljenek a szeletek, de nem szabad agyonsütni. Akkor finom, ha szinte magától szétesik és szaftos marad a húsa.
A zöldségeket tegyük egy nagy tálba. Locsoljuk meg gazdagon a balzsamecetkrémmel, hintsük meg kevés borssal, szűz olívával és lime levével. Lazán keverjük össze és már tálalhatjuk is.

1 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen, hogy játszottál velem. Ez egy annyira egyszerű, de finom étel és nagyon szeretem :)

    VálaszTörlés