1 csomag gesztenyemassza
rum
1 csomag vaníliás pudingpor
3 púpos evőkanál porcukor
1 dl tojáslikőr
4 dl tej
4 dl tejszín
Az összeállításhoz:
babapiskóta
tojáslikőr
tej
A vaníliás pudingport simára keverjük a porcukorral, a tojáslikőrrel és a tejjel. Alacsony hőfokon sűrűre főzzük majd hagyjuk kihűlni. Közben apróra tördeljük a babapiskótát, a gesztenyemasszát villával összetörjük, és ízlés szerinti mennyiségű rumot keverünk hozzá. A tejszínt habbá verjük, felét a pudinghoz adjuk, a másik felét belekeverjük a gesztenyemasszába. A tejet és a tojáslikőrt összekeverjük, ezzel fogjuk megöntözni a babapiskótát. A poharak aljára szórunk egy kevés apróra tört piskótát és megöntözzük 2-3 teáskanál tejes likőrrel. Erre teszünk egy réteg likőrös pudingkrémet, majd egy réteg gesztenyekrémet. Következik egy réteg piskóta, amire rákanalazzuk a maradék pudingkrémet, végül pedig a maradék gesztenyekrémet. A tetejét piskótamorzsával díszítjük.
Különleges :-))
VálaszTörlés