Hozzávalók (kb. 20 db gombóchoz):
50 dkg túró
10 dkg zabkorpa
3 tojás
1 csapott kávéskanál só
1-2 evőkanál nyírfacukor
A hempergetéshez:
4 csapott evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál olaj
csipet só
A gombóchoz valókat alaposan összekeverjük, és letakarva, bő fél órára
hűtőbe tesszük. Nagy lábosban vizet forralunk, enyhén sózzuk. A
masszából vizes kézzel, evőkanálnyi adagokból gombócokat formázunk, és a
forró, gyöngyöző vízbe engedjük őket. Amikor feljönnek a víz tetejére,
onnantól számítva még 8-10 percig főzzük, amíg kettévágva a közepük is
szilárd nem lesz. Közben a forró olajon megpirítjuk a morzsát, pici sóval ízesítjük, és ebbe forgatjuk a kész gombócokat.
Az első fotón fahéjjal ízesített tejföllel tálaltam, a másodikon meggylekvárral.
Az első fotón fahéjjal ízesített tejföllel tálaltam, a másodikon meggylekvárral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése