Hozzávalók:
15 dkg kemény sajt (én füstölt sajtot tettem bele, így karakteresebb íze lett)
30 dkg liszt
10 dkg hideg vaj (a hűtőből)
5 evőkanál hideg tej
1 kávéskanál só
A sajtot egy tálba
reszeljük, aztán hozzáreszeljük a vajat is. Beleszórjuk a tálba a
lisztet és a sót, beleöntjük a hideg tejet, és az egészet gyors
mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk. A tésztát lisztezett
gyúródeszkán fél centi vastagra nyújtjuk. Éles késsel vagy pizzavágóval 10-15 cm hosszú, fél centi vastag csíkokra vágjuk. A tésztarudakat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
A receptet itt találtam.
A receptet itt találtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése