2014. április 14., hétfő

Harcsapaprikás vargabélessel

Janka szülinapi játéka kapcsán böngésztem a blogján, és egy finom lazacos étel után egy újabb halas fogást készítettem el. Köszönöm a receptet

Hozzávalók:
A harcsapaprikáshoz: 
1 kg harcsafilé
2 nagy fej vöröshagyma
2 paprika
2 paradicsom
1 nagy pohár tejföl
1 gerezd fokhagyma
só,bors
pirospaprika
1 evőkanál liszt
2-3 dl víz


A vargabéleshez: 
50 dkg túró
1 tasak cérnametélt
6 réteslap
2 tojás
2-3 evőkanál tejföl
só, bors


A hagymát, a paprikát és a paradicsomot vágjuk apró kockákra. A hagymát fonnyasszuk meg egy kis olajon, majd adjuk hozzá a paprikát és paradicsomot. Készítsünk egy lecsós alapot. Sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk. Amikor megpuhultak a zöldségek, öntsük fel 2-3 dl vízzel és forraljuk fel, közben reszeljük bele a fokhagymát. A tejfölt keverjük el a liszttel és ezzel habarjuk be a levet.
A harcsát vágjuk kockákra és adjuk a forrásban lévő lecsós habaráshoz. 3-4 percig hagyjuk összeforrni, majd zárjuk el a tüzet. (Nem szabad sokáig főzni, mert szétesik a hal!) 
A tésztát főzzük meg, a túrót keverjük el 2 tojássárgájával és a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk, keverjük össze a kifőtt tésztával.A fehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük össze a túróval.
Egy tepsit béleljünk ki 3 réteg réteslappal, amiket olajjal megkenegetünk. Terítsük rá a túrómasszát, majd fedjük be a megolajozott réteslapokkal. 180 fokos előmelegített sütőben süssük szép pirosra. A bélest érdemes előre elkészíteni, mert melegen nehéz szépen szeletelni.

1 megjegyzés:

  1. Harcsapaprikást szeretem, túrós csuszával ettem párszor, nem is gondoltam, mennyire harmonizál vele, nagyon finom volt! A vargabéles szintén egyik kedvencünk. :D Jó kis párosítás!

    VálaszTörlés