2013. december 24., kedd

Gesztenyés kardinális szelet


Minden kedves látogatónak békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok!


Hozzávalók:
A tésztához:
6 db tojásfehérje
24 dkg kristálycukor
2 tojássárgája
4 dkg liszt
A krémhez:
25 dkg gesztenyemassza
4 dl tejszín
10 dkg porcukor
2-3 evőkanál rum
1 csomag habfixáló

A fehérjét nem túl kemény habbá verjük a kristálycukorral. Sütőpapírra habzsák segítségével 8 db párhuzamos csíkot húzunk úgy, hogy a csíkok között egy csíknyi helyet hagyunk. A maradék fehérjehabba belekeverjük a tojássárgáját és a lisztet. Ezt a masszát szintén habzsák segítségével a fehérjecsíkok közé nyomjuk. 175 fokon kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ügyeljünk, hogy ne száradjon ki! A tejszínt a habfixálóval habbá verjük, a gesztenyemasszát a porcukorral és egy kis rummal elkeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. A tésztára rákenjük a gesztenyekrém felét, a másik tésztalappal beborítjuk, majd ezt megismételjük a maradék két tésztával és krémmel is. Hűtőben dermesztjük és másnap szeleteljük. (Nálam itt-ott "elcsúsztak" a csíkok, de ez nem változtat az ízén, nagyon könnyű, habos sütemény. A receptet itt találtam.)


2 megjegyzés:

  1. Már sokszor hallottam erről a sütiről, de még nem sütöttem. Tényleg nagyon könnyednek, finomnak látszik, guszta! :) Kívánok Neked és családodnak békés, áldott ünnepet! :)

    VálaszTörlés