2013. december 29., vasárnap

Sajtos fánk

Gyorsan elkészíthető harapnivaló szilveszterre, amely sajttal ízesített égetett tésztából készül. 

Hozzávalók (kb. 25 db-hoz):
2,5 dl tej
1 kávéskanál só
8 dkg margarin
16 dkg liszt
3 tojás
12 dkg reszelt sajt
A lekenéshez: 1 tojás.


A tejet felforraljuk, megsózzuk, a margarint beletesszük. Amikor felolvadt, a lisztet beleszórjuk és szüntelenül keverve főzzük 1-2 percig. Akkor jó, amikor elválik az edény falától. A tűzről lehúzva, forrón, a tojásokat egyesével beledolgozzuk. Megvárjuk amíg kihűl, aztán a sajtot is hozzákeverjük. Nedves kézzel diónyinál valamivel nagyobb gombócokat formázuk a masszából, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. Felvert tojással lekenjük, és 190 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük. Fontos, hogy a sütőajtót ne nyitogassuk, csak a vége felé.
A receptet a Rama: Tavaszi sütemények című füzetben találtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése