Hozzávalók (16 db kiflihez):
50 dkg liszt
1 egész tojás+1 sárgája
2 dl tej
8 dkg cukor
8 dkg olvasztott vaj
csipetnyi só
1 dkg szárított élesztő
A töltelékhez:
5 evőkanál cukor
3 púpos evőkanál kakaópor
2 teáskanál fahéj
10 dkg olvasztott vaj
1 teáskanál rumaroma
A tészta hozzávalóiból kenyérsütő gépben megdagasztjuk, majd meleg helyen fél órán át
kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a kakaót a
cukorral egy tálban elkeverjük, hozzádolgozzuk az olvasztott vajat, a
fahéjat és a rumaromát, simára keverjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, kettévesszük. A cipót kör alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelék felével és 8 cikkre vágjuk. A cikkeket feltekerjük,
sütőpapíros tepsire tesszük őket és betoljuk a hideg sütőbe. Egy lábasban vizet teszünk a kiflik alá és 160 fokra bekapcsoljuk a sütőt, 25 perc alatt készre sütjük őket. A tészta másik felével hasonlóképp járunk el, így 16 db tekercsünk lesz. Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral, nálam ez most elmaradt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése