Omlós, könnyen összeállítható aprósütemény, előnye hogy nyújtani és szaggatni sem kell, csak kézzel rudakat sodorni és már mehet is a sütőbe.
Hozzávalók:
A tésztához:
24 dkg liszt
18 dkg margarin
7 dkg porcukor
10 dkg darált dió
csipetnyi só
A mázhoz:
10 dkg csokoládé
A
tésztához való anyagokat összegyúrjuk, majd ujjnyi vastag
rudakat formálunk belőle, és tepsibe helyezve 170 fokon kb. 13-14 perc
alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, mert
melegen könnyen törnek. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk,
majd a rudak mindkét végét belemártjuk, és hűvös helyre tesszük, míg a csoki
teljesen megdermed rajta. A receptet itt találtam.
De kis csinosak! Van nagymamámtól egy hasonló recept, de ott kifliket kell formázni és még melegen vaníliás porcukorba forgatni.
VálaszTörlésKöszönöm! A porcukros verzió is nagyon finom lehet!
Törlés