2013. december 20., péntek

Diós rudacskák

Omlós, könnyen összeállítható aprósütemény, előnye hogy nyújtani és szaggatni sem kell, csak kézzel rudakat sodorni és már mehet is a sütőbe.

Hozzávalók:
A tésztához:
24 dkg liszt
18 dkg margarin
7 dkg porcukor
10 dkg darált dió
csipetnyi só

A mázhoz: 
10 dkg csokoládé


A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, majd ujjnyi vastag rudakat formálunk belőle, és tepsibe helyezve 170 fokon kb. 13-14 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, mert melegen könnyen törnek. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd a rudak mindkét végét belemártjuk, és hűvös helyre tesszük, míg a csoki teljesen megdermed rajta. A receptet itt találtam.



2 megjegyzés:

  1. De kis csinosak! Van nagymamámtól egy hasonló recept, de ott kifliket kell formázni és még melegen vaníliás porcukorba forgatni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! A porcukros verzió is nagyon finom lehet!

      Törlés