Hozzávalók:
60 dkg liszt
25 dkg méz
3 tojássárgája
1 tojás
3 evőkanál tejföl
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál fahéj
1/2 kávéskanál szegfűszeg
késhegynyi szerecsendió
1 kávéskanál szódabikarbóna
A bevonáshoz: étcsokoládé és fehércsokoládé.
A mézet meglangyosítjuk, majd a többi hozzávalóval együtt alaposan összedolgozzuk. A tésztát letakarva, hűvös helyen 1 napig pihentetjük. Másnap diónyi gombócokat formálunk belőle, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatunk. Előmelegített sütőben 180 fokon világosbarnára sütjük. Gőz felett étcsokoládét olvasztunk, bevonjuk vele a puszedliket és száradni hagyjuk. Amikor megszáradt, olvasztott fehércsokoládét csurgatunk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése