2013. július 6., szombat

Gombás pulykaragu

Hozzávalók:
50 dkg pulykamell
2 evőkanál liszt
50 dkg gomba
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv (40 dkg)
1 evőkanál szárított majoránna
1 evőkanál szárított kakukkfű
1 fej fokhagyma
10 dkg vaj
1 dl vörösbor
2 evőkanál sűrített paradicsom
kevés olaj

A pulykamellet kockákra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk és kevés liszttel meghintjük. A paradicsomkonzervet botmixerrel pürésítjük, belekeverjük a majorannát és a kakukkfüvet. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, kevés olajat adunk hozzá, rádobjuk az apróra vágott fokhagymát és előpirítjuk rajta a húst. Hozzáadjuk a gombát, felöntjük a borral, majd összeforgatjuk a fűszeres paradicsommal és a paradicsompürével. A ragut kevergetve felforraljuk, és mérsékelt tűzön, lefedve 10-15 perc alatt készre főzzük. Tálaláskor meghintjük apróra vágott bazsalikommal.

A recept Stahl Judit Gyors szárnyas ételek című könyvéből származik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése