Hozzávalók:
6 tojásos kávés piskótalap
(6 db tojás, 5 evőkanál liszt, 6 evőkanál cukor, 1 evőkanál átszitált instant kávé)
A krémhez:
50 dkg mascarpone
5 dl tejszín
Az összeállításhoz:
babapiskóta
kávé, tej, amaretto likőr
kakaópor
A tejszínt kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a mascarponét. A babapiskóta áztatásához az instant kávét feloldjuk egy kevés forró vízben, hozzáöntünk egy kevés tejet és amarettot. (Mennyiségeket nem tudok megadni, mert sosem méricskélem.)
A kávés piskótalapot kettévágjuk, egy ecset segítségével megkenjük kávés tejjel. Rákenjük a krém 1/3 részét, majd kirakjuk kávés tejbe áztatott babapiskótával. Erre kenjük a krém 1/3-át, majd befedjük a másik piskótalappal. A maradék krémmel bevonjuk kívülről a tortát, tetszés szerint díszítjük és megszórjuk kakaóporral.
Isten éltessen ezen a napon (is) minden édesanyát, nagymamát és dédnagymamát!
Az édesanya
Nincsen a gyermeknek
Olyan erős vára,
Mint mikor az anyja
Őt karjaiba zárja.
Olyan erős vára,
Mint mikor az anyja
Őt karjaiba zárja.
Nincsen őrzőbb angyal
Az édesanyánál,
Éberebb csillag sincs
Szeme sugaránál.
Az édesanyánál,
Éberebb csillag sincs
Szeme sugaránál.
Csodálatos lett! :)
VálaszTörlésFantasztikus, így tortának álcázva :)
VálaszTörlésGyönyörű torta. Nagyon tetszik a nagy kedvenc így tortában.
VálaszTörlésKöszönöm szépen!
VálaszTörlésKep alapjan nagyon szimpatikus a torta :) Megkerdezhetem, ez mekkora, hany centis tortahoz szolo recept? koszonom :)
VálaszTörlésSajnos már nem emlékszem, mert kapcsos tortaformám van és nem tudom mekkorára állítottam ennél a tortánál.:( De úgy saccolom, hogy 22-24 cm körül lehet.
Törlés