Hozzávalók (kb. 20-21 cm-es tortához):
A krémhez:
1 nagy pohár tejföl
5 dl tejszín
20 dkg kimagozott meggy
10 dkg porcukor
1 zacskó zselatin
1 dl víz
A meggyet a tejföllel együtt botmixerrel pépesítjük. A zselatint feloldjuk a vízben, megmelegítjük, majd hagyjuk kihűlni. A tejszínt a porcukorral habbá verjük, kb. 1/3 részét félretesszük a torta bevonásához. A többihez óvatosan hozzákeverjük a meggyes krémet és a zselatint.
A tortalapot kettévágjuk, és az egyiket kapcsos formába helyezzük. Ráöntjük a meggyes tejszínhabot, ráhelyezzük a másik tortalapot és pár órára hűtőbe tesszük. A kapcsos forma eltávolítása után a tortát bevonjuk a maradék tejszínhabbal, tetejét pedig reszelt csokoládéval díszítjük.
Egy hatalmas szeletet kérnék, ha lehet...:)
VálaszTörlésEzt nekem készítetted? :-o) Szuper jó és micsoda habos finomság! :-)) Köszönöm, hogy velem játszol!
VálaszTörlés