2013. május 8., szerda

Rozsos kenyér tejsavóval

Tejföl lecsepegtetése után maradt pár dl tejsavóm, és Csiperkénél találtam egy kenyeret, amihez felhasználtam. A lisztek arányán és fajtáján változtattam, finom és puha kenyér sült ki belőle, bár nekem nem lett olyan szép lyukacsos, mint az övé.


Hozzávalók:
30 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
15 dkg kenyérliszt
15 dkg kilófaló lisztkeverék
3 dl savó
1 dl víz
1-1,3 dkg élesztő
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor

A hozzávalókból kenyérsütő gép segítségével tésztát dagasztunk. Cipót formálunk belőle, és hagyjuk duplájára kelni. A megkelt tésztát átgyúrjuk, hosszúkásra formázzuk és sütőpapírral bélelt formába tesszük. Ismét hagyjuk duplájára kelni, majd magas hőmérsékleten (kb. 220-230 fok) 20 percig sütjük, aztán visszavesszük a hőfokot kb. 180 fokra, és így sütjük még kb. 20-30 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése