2013. május 29., szerda

Spárgás lepény

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
25 dkg spárga
1 nagy doboz tejföl
1 db tojás
2 gerezd fokhagyma
1-1 vörös- és lilahagyma
8 db koktélparadicsom
20 dkg reszelt sajt


A tésztát kinyújtjuk és kiolajozott tepsibe tesszük. A spárgát megtisztítjuk, végeit levágjuk. Sós, cukros vízben kb. 5-6 percig főzzük. A tejfölt összekeverjük a tojással, sóval, borssal és a zúzott fokhagymával. Megkenjük a tésztát a tejfölös masszával. A hagymákat vékony szeletekre vágjuk, rászórjük a tejfölre, ráfektetjük a spárgadarabokat, végül pedig kirakjuk cikkekre vágott paradicsommal. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, majd rászórjuk a reszelt sajtot, és újabb 20 percre visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt megpirul a tetején. Recept: innen.

sütés előtt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése