2013. május 11., szombat

Káposztás palacsintacsiga

Hozzávalók:
A palacsintákhoz:
2 dl tej
2 tojás
25 dkg liszt
szódavíz


A töltelékhez:
50 dkg felaprított káposzta
10 dkg sonka
só, bors
tejföl

Az öntethez:
2 dl tejföl
2 tojás
10 dkg reszelt sajt

A palacsinta hozzávalóit kikeverjük és kissé vastagabb sós palacsintákat sütünk. Kevés olajon megpároljuk a káposztát, sóval, borssal ízesítjük. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a kockákra vágott sonkát. A tölteléket kihűtjük és annyi tejföllel összedolgozzuk, hogy krémes masszát kapjunk.
Ezzel megkenjük a palacsintákat és feltekerjük. 3-4 cm-es csigákra vágjuk, a vágott felükre fordítva szorosan sütőedénybe rakjuk. Rálocsoljuk a kikevert öntetet és pirulásig sütjük.

Forrás: Nagy ízvadászat, válogatás a Petőfi Népe 2009. évi receptversenyéből.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése