2013. április 25., csütörtök

Fordított kókuszkocka

A jól ismert kókuszkocka "kifordított", ám legalább annyira ízletes verziója: a tészta kakaós, a máz fehér.

Hozzávalók:
20 dkg cukor
5 dkg vaj
1 tojás
2,5 evőkanál méz
1/2 csomag sütőpor
32 dkg liszt
2 dl tej
3 evőkanál kakaópor

A mázhoz:
10 dkg vaj
20 dkg fehér csokoládé
1,5 dl tejszín

A forgatáshoz: kókuszreszelék.

A cukrot, a vajat és a tojást a mézzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet. A sütőport a liszttel és a kakaóval összekeverjük, majd belekeverjük a masszába. Kivajazott kis méretű tepsibe öntjük, és 180 fokon kb. 25 percig sütjük. Kihűlés után kockákra vágjuk.

A mázhoz a vajat és a csokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd a tejszínt is hozzáadjuk. A kockákat a csokimázba forgatjuk, kissé lecsepegtetjük és kókuszreszelékbe mártjuk.

Recept: Ottistól.

2 megjegyzés:

  1. De jó ötlet, nagyon jól néz ki így is. Mindenképpen el kell készítenem.

    VálaszTörlés
  2. Ezt nevezem! Tudnám most értékelni! :-))

    VálaszTörlés