2013. április 21., vasárnap

Erdeigyümölcs-krémleves

Hozzávalók:
3 dl víz
30 dkg vegyes erdei gyümölcs
1 dl vörösbor
1-1 kávéskanál őrölt fahéj és szegfűszeg
1 csomag vaníliás pudingpor
1 evőkanál méz (aki nagyon édesen szereti, tehet bele többet)
2 dl tejszín

A vizet, a vörösbort, a mézet, a fahéjat és a szegfűszeget összekeverjük, a gyümölcsöt beleszórjuk és pár perc alatt megfőzzük. Botmixerrel pürésítjük, majd egy szitán áttörjük. Visszaöntjük egy fazékba, a pudingport kikeverjük a tejszínnel, és ha forr a leves, hozzáadjuk. Habverővel simára dolgozzuk és megvárjuk amíg kicsit besűrűsödik. Hidegen tálaljuk, és lehetőleg szebben díszítjük, mint ahogy nekem sikerült... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése